agenda SVBE cursus

Wijnplus cursus najaar 2020

Je weet al het een en ander van wijn en je vindt het leuk om zo één keer per maand met andere wijnliefhebbers om tafel te zitten en bepaalde thema’s verder uit te diepen? Dan is deze wijnpluscursus iets voor jou!

Heb je al een wijncursus gevolgd, of op een andere manier kennis over wijn opgedaan, wat is er dan leuker om zo één keer per maand met andere wijnliefhebbers om tafel te zitten en één avond met Job de Swart, Master of Wine? Daarom is deze wijnpluscursus misschien wel iets voor jou! Zeven avonden in het cursusseizoen 2019 – 2020 met elke avond een ander thema. Ook is er aandacht voor de combinatie van Wijn & Spijs. Elk thema wordt tijdens de avond verder toegelicht en daarna de wijnen met elkaar besproken.

Wat kan je verwachten

Dinsdag 1
Zoete -niet versterkte- wijnen. Er is een grote diversiteit aan de wijze waarop zoete wijnen worden gemaakt. Meest bekend zijn de zogenaamde “vin doux naturel” wijnen (wijnen waarbij de gisting is onderbroken door toevoeging van wijnalcohol). Deze avond echter geen VDN wijnen, maar wijnen waarvan er sprake is van edele rotting (zelfde werkwijze maar hoe smaakt dan een dergelijke wijn uit een ander gebied of van een ander druivenras) of waarvan de druiven bij -7 zijn geplukt of later aan de most zijn toegevoegd.

Dinsdag 2
Focus op rode wijnen uit Toscane. Er zal een fraaie opbouw zijn in de wijnen, waarbij de DOCG’s (zoals de Brunello en Vino Nobile) niet worden vergeten.

Dinsdag 3
Wereldrondje pinot noir. We reizen de wereld rond om proefondervindelijk de verschillen te ontdekken tussen een pinot noir uit de Bourgogne en die uit bijvoorbeeld Central Otago of -dichterbij huis- Duitsland.

Dinsdag 4
Georgië. Hier worden veel “orange” wijnen gemaakt. We gaan er uiteraard een aantal proeven, maar laten ons ook verrassen door andere -minder bekende- druivenrassen.

Dinsdag 5
Oostenrijk. Uiteraard proeven we de grüner veltliner in verschillende stijlen, maar ook een aantal wijnen van de blauwe druivenrassen.

Dinsdag 6
Job de Swart, de derde Master of Wine van Nederland, neemt je deze avond mee naar Californië!

Dinsdag 7
Wijn en spijs (in principe is deze afsluitende cursusavond bij Kookkunsten in de kleine campus).

Dinsdag reservedag
Voor wanneer één van de data niet door kan gaan.

Datum

sep 01 2020

Tijd

in planningsfase
20:00 - 22:15

Kosten

€ 425,00

Locatie

De Wijnkelder
Arnhem
Categorie

Organisator

Chris Alblas
Telefoon
+31 (0)628242813
Email
alblas@svbe.nl