Meer kennis meer plezier

Door je wijnkennis uit te breiden, ga je meer genieten en help je jezelf en anderen bij het maken van de juiste (wijn-) keuzes. 

SVBE Wijnprofessionals in Arnhem helpt je op weg om je wijnkennis te vergroten

;

Waarom SVBE – Wijnprofessonials?

Erkende opleiding

Docent is register vinoloog en erkend docent wijnacademie.

Persoonlijke aandacht

De cursussen worden gegeven in kleine groepen van maximaal 12 personen.

SDEN Richtlijnen

Cursusboeken en opleiding voldoen aan SDEN richtlijnen

Internationale onderscheidingen

Waaronder recentelijk de zilveren “M” draagspeld.

Meer dan 30 jaar in het wijnvak

En up-to-date wijnkennis door het volgen van (inter-)nationale masterclasses

Incompany

Elke cursus is ook bij jouw op het bedrijf mogelijk!

Cursusaanbod

Wijnvignet

Deze basis wijncursus is een tweedelige, praktijkgerichte wijncursus vooral gericht op het ervaren en genieten van wijn. Hou je van wijn en wil je er wat meer van weten? Dan is deze basiscursus een mooie gelegenheid om wat meer te weten te komen over wijn, een beetje theorie maar voornamelijk veel doen.

Je krijgt in twee dagdelen veel proefervaring en een goed beeld van wijnproductie, wijnkenmerken en het leren combineren van wijn met gerechten. Aansluitend kan je het basisdiploma Wijnvignet SDEN1 behalen, wat landelijk erkend wordt. Kortom een leuke en informatieve inleiding in de wijn die je ook kunt gebruiken om verder te leren.

WIJNVIGNET 

In 2 dagdelen kom je meer te weten over de wijnproductie, druivenrassen, wijnproducerende landen en er wordt natuurlijk ook veel wijn geproefd.

Wijnoorkonde

Wijn is een boeiend product: hoe meer je van wijn weet, hoe interessanter het wordt. Veel mensen drinken met plezier een goed glas wijn en zouden graag iets meer over wijn willen weten. Hoe kies ik een wijn uit een wijnkaart of in het schap? Hoe herken ik druivenrassen? Welke wijn kan ik bewaren en hoe? Welk gerecht past bij deze wijn?

Deze basiscursus laat je in vijf dagdelen kennis maken met alle facetten van wijn! Je leert herkennen wat je lekker vindt en komt meer te weten over wat de betekenis is van dat je ziet op het etiket. Ook wijnwetgeving en wijnbouw/wijnbereiding komen aan bod. Kortom een cursus voor de beginnende professional of  liefhebber.

WIJNOORKONDE

Je leert in 5 dagdelen alle basis kennis voor horeca, wijnhandel en wijnliefhebbers op SDEN2 niveau. Ook leer je eenvoudige wijnadviezen te geven.

Wijnbrevet

Het Wijnbrevet is vooral een erkend diploma voor degenen die in de drankensector werken. Maar ook wijnliefhebbers die nòg meer van wijn willen weten melden zich vaak aan voor het Wijnbrevet. De  wijncursus bestaat uit acht avonden waarop uitgebreid wordt ingegaan op wijnbouw, wijnbereiding, wijnlanden en -gebieden, druivenrassen en wijn-spijscombinaties.

Het belangrijkste in deze cursus is het leren proeven van wijnen, meestal wel 60 à 70 wijnen die geanalyseerd worden en op een deskundige wijze worden besproken. Met dit diploma kan je klanten van de wijnhandel en de horeca zeker een goed advies geven.

WIJNBREVET

In 8 dagdelen leer je uitstekende wijnkennis op SDEN3 niveau. Het ontwikkelen van brede theoretische wijnkennis. Vaardigheid in wijnproeven en proefnotities.

Wijnplus cursus

Je weet al het een en ander van wijn, hebt al een cursus gevolgd en je vindt het leuk om met andere wijnliefhebbers om tafel te zitten en bepaalde thema’s verder uit te diepen. Daarom is deze wijnpluscursus misschien wel iets voor jou!

Zeven avonden in het cursusseizoen 2019 – 2020 met elke avond een ander thema.
 
Ook is er aandacht voor de combinatie van Wijn & Spijs. Elk thema wordt tijdens de avond verder toegelicht en daarna de wijnen met elkaar besproken.  
Daarnaast is er ook een avond gereserveerd om aan tafel te zitten met Job de Swart, Master of Wine!

WIJNPLUS

In 7 dagdelen gaan we de wijnwereld rond, verdiepen we ons in druivenrassen en laven we ons aan de kennis van Master of Wine Job de Swart

Ben je al enthousiast?
Schrijf je dan meteen voor onze cursussen en events

Professionele wijneducatie

De Wijnacademie

De Wijnacademie biedt opleidingen en examens op het gebied van wijn en gedistilleerd voor beginners tot professionals van het allerhoogste niveau.

Wijnonderwijs verloopt in stappen van kennisniveau, deze stappen zijn vastgelegd in de SDEN-niveau’s (examens). De Wijnacademie verzorgt vanaf 1974 de opleiding tot Vinoloog van de Wijnacademie (SDEN 4). Om toegelaten te worden is het SDEN 3 Wijnbrevet of vergelijkbaar niveau verplicht. De wijncursussen SDEN 1 t/m 3 worden in het gehele land gegeven.

Jouw docent Chris Alblas

Chris Alblas, eigenaar van het in Arnhem gevestigde SVBE Wijnprofessionals, verzorgt al meer dan 30 jaar wijncursussen. Dit onder het motto “meer kennis, meer plezier”. Hij dankt zijn wijnkennis niet alleen door het volgen van (inter-)nationaal wijnnieuws, maar ook door het volgen van masterclasses in binnen- en buitenland.
Chris Alblas (register vinoloog/SDEN register wijndocent) is aanbevolen wijndocent van de Wijnacademie. Hij is lid van de redactiecommissie van de Wijnacademie als ook lid van de SDEN examencommissie. 
Er is nog veel meer te vertellen. Wil je meer weten klik dan hier

 

 

Tevreden bedrijven

o.a. Volksuniversiteit Veenendaal | Volksuniversiteit Zevenaar | Verbunt/Verlinden | Groot Warnsborn | Food & Business  HAN Nijmegen | ROC Nijmegen | Cas Spijkers Academie Nijmegen | Pitch PR Bureau | Loire en Millésime Bio | TOT PR | Elzas voor Nederlands Gilde van Sommeliers | Mundus Vini | Handelsambassade Brazilië | Business France | etc..

 

Wij organiseren naast cursussen ook wijnproeverijen en wijngastcolleges!

Wil je graag weten wat SVBE-Wijnprofessionals jou nog meer te bieden heeft?