0628242813 info@svbe.nl

Chris alblas

weet alles over wijn!
LEES MEER

PRIJZEN “KAST”

Chris Alblas zit al jaren in het vak. Ondanks het feit dat hij een bescheiden man te noemen is, zouden we hem te kort doen om zijn verdiensten hier niet te vermelden. Meerdere internationale onderscheidingen vielen hem ten deel. Hij schrijft, ruikt en proeft, leeft en drinkt ook wijn maar wat hij het liefste doet is zijn kennis delen met jou! Via wijncurssen zoals SDEN1 wijnvignet, SDEN2 wijnoorkonde, SDEN3 wijnbrevet, zijn wijnplus cursus,  wijnproeverijen en wijngastcolleges, leer je wat wat hij weet. Uiteraard met plezier. 

 

Chris Alblas, jury concours Mondial de Bruzelles 2022 rende

2019 | Zilveren "M" Draagspeld

In 2019 werd Chris Alblas door de organisatie van de Michelangelo International Wine & Spirits Awards voor zijn jarenlange inzet als jurylid en juryvoorzitter onderscheiden met de zilveren “M” draagspeld.

2017 | Expert Jury - Internationaal

Chris Alblas jureert niet alleen voor het Concours Mondial de Bruxelles in Europa, maar de afgelopen jaren ook in Brazilië en Chili. Ook werd zijn expertise gevraagd in Zuid-Afrika bij de toekenning van Michelangelo Wine & Spirits Awards. Hij jureerde in Frankrijk, Griekenland, Bulgarije, Spanje, Italië, Zwitserland en China. Sinds 2017 behoort hij ook tot de “expert jury” van Mundus Vini in Duitsland. Hij nam deel aan de jurering in Parijs van het “Talent de Bordeaux” en was eveneens jurylid bij de Coupe des Grands Crus de Saint-Emilion en bij diverse activiteiten georganiseerd door The Wine & Food Association, zoals die van de Nationale Huiswijncompetitie.

Publicaties zijn te vinden op www.wijnjournaal.nl en in Drinks Slijtersvakblad

2013 | Gouden onderscheiding

Wijnproever Chris Alblas heeft in mei 2013 van het Concours Mondial de Bruxelles in de Slowaakse hoofdstad Bratislava een gouden onderscheiding gekregen. Voor zover bekend is hij met deze gouden onderscheiding de eerste Nederlandse wijnproever die deze in de wacht heeft gesleept.

Het Concours Mondial de Bruxelles, opgericht door Louis Havaux in 1994, is een prestigieus wijnconcours. Elk jaar vindt er een selectie van proevers plaats op basis van hun expertise en betrouwbaarheid als proever. Proevers die minimaal tien keer aan de selectie criteria van het Concours Mondial de Bruxelles hebben voldaan krijgen een gouden onderscheiding en van die selecte groep maakt nu ook de Nederlandse wijnproever Chris Alblas deel uit.

2008 | Intronisatie in de Jurade de Saint-Emilion

Chris Alblas heeft in Saint-Emilion de onderscheiding van “Prud’homme de la Jurade” en “bourgeois de Saint-Emilion” gekregen. Het is bij uitzondering dat een buitenlandse wijnschrijver deze onderscheiding ontvangt.

De intronisatie vond plaats tijdens de 60ste verjaardag van de renaissance de la Jurade de Saint-Emilion. De Jurade, die zijn oorsprong vindt in 1199, heeft veel waardering voor het werk van Chris Alblas als wijnschrijver en wijndocent, dit laatste onder andere aan de Wijnacademie. Daarnaast werd zijn expertise als internationaal jurylid geroemd en in het bijzonder zijn passie voor de wijnen uit Bordeaux.

2007 | Zilveren Pin

Chris is al meer dan vijf jaar jurylid van het prestigieuze Concours Mondial de Bruxelles. In 2007 werd hij door de organisatie van het Concours onderscheiden met een zilveren pin.

2007 | Benoeming tot Chevalier

In 2007 werd hij benoemd tot Chevalier van de Confrérie des Rillauds d’Anjou et des Vins de Brissac.

2006/2007 | Wijnadviseur kookboeken

In 2006 en 2007 werkte Chris voor uitgeverij Inmerc mee als wijnadviseur bij de uitgave van een serie kookboeken. De boeken zijn zowel in Nederland als België verschenen. Eerder werkte hij onder andere samen met Harold Hamersma en het Horeca Branche Instituut.

2004 | Docent Wijnacademie

Sinds 2004 is Chris als docent, met de specialisatie Elzas en Loire, verbonden aan de Wijnacademie.

2000 | Prix Louis Marinier

Chris Alblas kreeg in Parijs de Prix Louis Marinier uitgereikt voor zijn artikelen over het wereldberoemde wijngebied, de Bordeaux.