0628242813 info@svbe.nl

WIJNvignet

- SDEN 1 -

Algemene informatie wijnvignet

 

 

In deze cursus, Wijnvignet SDEN 1, word je wegwijs gemaakt in de wijnbereiding, de belangrijkste druivenrassen voor witte en rode wijn. Je leert hoe mousserende – en versterkte wijn wordt gemaakt. Je maakt kennis met de belangrijkste wijngebieden van de wereld liggen en wat de invloed van een wijnmaker op de wijn is als een wijn houtlagering krijgt. Ook leer je eenvoudige proefnotities maken.
SVBE Wijnprofessionals logo

De cursus wijnvignet omvat 3 cursusavonden

Cursusavond 1 

Op de eerste cursusavond wordt verteld wat wijn is, hoe witte wijn wordt gemaakt en de belangrijkste witte druivenrassen. Er wordt uitleg gegeven hoe wijn smaakt, wat een goed wijnglas is en de juiste kurketrekker. Ook zie je de juiste drinktemperaturen van wijn. Je proeft zes verschillende witte wijnen en maakt zelf proefnotities. Vervolgens kijk je of je notitie past bij één van de druivenrassen die in het boekje staan. Er wordt ingegaan op de achtergrond van de wijn en het wijngebied.

Cursusavond 2 

Op de tweede cursusavond wordt de stof van de eerste kort herhaald. Daarna komen de belangrijkste blauwe druivenrassen aan de orde. Deze avond wordt uitgelegd hoe rode wijn wordt gemaakt en proef je zes verschillende rode wijnen. Ook dan maak je je eigen proefnotities (oefenen met wijn in woorden) en vergelijk je die met de notities die bij de druivenrassen in het boekje staan.

Cursusavond 3

Deze derde avond wordt aandacht besteed aan de combinatie van kaas en wijn! Ook wordt de lesstof in hoofdlijnen herhaald. De avond wordt afgesloten met een examen en, bij voldoende punten, het wijnvignet!

Over de Wijnvignet

De cursus wordt met een examen en diploma Wijnvignet (mits voldoende punten) afgesloten.

Cursusmateriaal

Voor deze cursus wordt gebruik gemaakt van het boekje “Ik weet wat van wijn”.

Cursusdag- en tijden en locatie

Deze cursus wordt meerdere keren per jaar gegeven. Raadpleeg de agenda voor onze data, tijden en locatie

Cursuskosten

€ 125,00 € 95,00 p.p.
Inclusief cursusboekje, wijnen, kaas, examen en diploma

Docent

Chris Alblas,
SDEN register wijndocent en aanbevolen wijndocent van de Wijnacademie.

SDEN1 Wijnvignet-SVBE Wijnprofessionals-Food-and-Business-HAN-Nijmegen

Afbeelding:
Cursus wijnvignet HAN NIJMEGEN Food & Business

♥ wijnvignet

 

 

“Een wijncursus volgen bij Chris Alblas geeft een paar garanties: kleine groep, informele setting en een begeleider die veel kennis deelt van wijn en alles wat daar bij komt kijken. Voor mij altijd een gezellige avond, met gelijkgestemden wat wijn aangaat, waar je ook nog veel leert”.

Martina

De wijnkelder

Onze wijnkelder biedt ruimte aan 12 personen en is geschikt voor proeverijen en cursussen.

overig

SVBE WIJNPROFESSIONALS
Beatrixstraat 44
6824 LR Arnhem

KvK : 09061729
Privacyverklaring