wijnpluS cursus

voor de liefhebbers

Algemene informatie wijnpluscursus

 
 

 

 

Je weet al het een en ander van wijn en je vindt het leuk om zo één keer per maand met andere wijnliefhebbers om tafel te zitten en bepaalde thema’s verder uit te diepen? Dan is deze wijnpluscursus iets voor jou!
 
Heb je al een wijncursus gevolgd, of op een andere manier kennis over wijn opgedaan, wat is er dan leuker om zo één keer per maand met andere wijnliefhebbers om tafel te zitten en één avond met Job de Swart, Master of Wine? Daarom is deze wijnpluscursus misschien wel iets voor jou! Zeven avonden in het cursusseizoen 2019 – 2020 met elke avond een ander thema. Ook is er aandacht voor de combinatie van Wijn & Spijs. Elk thema wordt tijdens de avond verder toegelicht en daarna de wijnen met elkaar besproken.
 
SVBE Wijnprofessionals logo

De wijnpluscursus omvat 7 avonden 

Cursusavond 1

Zoete -niet versterkte- wijnen. Er is een grote diversiteit aan de wijze waarop zoete wijnen worden gemaakt. Meest bekend zijn de zogenaamde “vin doux naturel” wijnen (wijnen waarbij de gisting is onderbroken door toevoeging van wijnalcohol). Deze avond echter geen VDN wijnen, maar wijnen waarvan er sprake is van edele rotting (zelfde werkwijze maar hoe smaakt dan een dergelijke wijn uit een ander gebied of van een ander druivenras) of waarvan de druiven bij -7 zijn geplukt of later aan de most zijn toegevoegd.

Cursusavond 2

Focus op rode wijnen uit Toscane. Er zal een fraaie opbouw zijn in de wijnen, waarbij de DOCG’s (zoals de Brunello en Vino Nobile) niet worden vergeten.

Cursusavond 3

Wereldrondje pinot noir. We reizen de wereld rond om proefondervindelijk de verschillen te ontdekken tussen een pinot noir uit de Bourgogne en die uit bijvoorbeeld Central Otago of -dichterbij huis- Duitsland.

Cursusavond 4

Georgië. Hier worden veel “orange” wijnen gemaakt. We gaan er uiteraard een aantal proeven, maar laten ons ook verrassen door andere -minder bekende- druivenrassen.

Cursusavond 5

Oostenrijk. Uiteraard proeven we de grüner veltliner in verschillende stijlen, maar ook een aantal wijnen van de blauwe druivenrassen.

Cursusavond 6

Job de Swart, de derde Master of Wine van Nederland, neemt je deze avond mee naar Californië!

Cursusavond 7

19 mei: wijn en spijs (in principe is deze afsluitende cursusavond bij Kookkunsten in de kleine campus).

Dinsdag reservedag

Voor wanneer één van de data niet door kan gaan.

 

Over de Wijnpluscursus

 

Cursustijden

20.00 – rond 22:30 uur

Locatie

De “wijnkamer”,  Beatrixstraat 44 te Arnhem.

Cursuskosten

 € 425,00 p.p./incl. BTW.

Docent

Chris Alblas,
SDEN register wijndocent en aanbevolen wijndocent van de Wijnacademie.

Minimaal 10 en maximaal 12 deelnemers

Aanmelden vanaf heden mogelijk!

Reviews

Wijn Plus

Om als wijnhobbyist – naast mijn inmiddels bijna afgeronde opleiding tot vinoloog aan de Wijnacademie – ook op een ontspannen, maar toch leerzame wijze bezig te blijven met wijn, volg ik op dit moment bij SVBE Wijnprofessionals de Wijn Plus cursus. Tijdens elk van de 8 avonden wordt door Chris een wijnonderwerp uitgediept en uiteraard gecompleteerd met een mooie serie wijnen, passend in het thema. Met een gezelschap bestaande uit ervaren wijnliefhebbers zijn dat steeds gezellige in interessante avonden, waarbij Chris verrassende onderwerpen weet te adresseren. De cursus wordt afgesloten met een wijn-spijsavond op locatie waar ik nu al naar uitkijk!

Remy ten Hoedt

Vinoloog in opleiding, tevens Wijnvermaker

contact

Contact/inschrijfformulier

TIP!

Mocht het aanmeldformulier een storing aangeven stuur dan een mail direct naar Chris via:

info@svbe.nl

Contactgegevens

info@svbe.nl

+31 (0)628242813

Beatrixstraat 44
6824 LR Arnhem

De wijnkelder

Onze wijnkelder biedt ruimte aan 12 personen en is geschikt voor proeverijen en cursussen.

overig

KvK : 09061729
Privacyverklaring