0628242813 info@svbe.nl
Reserveer een badge voor Vinexpo 2024

SVBE Wijnprofessionals

WIJNCURSUSSEN - WIJNPROEVERIJ - WIJNGASTCOLLEGES
LEES MEER

Wijncursussen, wijnproeverij & wijngastcollege

Als wijnliefhebber ben je bij SVBE Wijnprofessionals aan het goede adres. Wijnkenner Chris Alblas, register vinoloog, SDEN register wijndocent, onderscheiden jurylid en eigenaar van SVBE Wijnprofessionals weet namelijk alles over wijn en het is zijn passie om deze liefde met jou te delen.

Wijn is namelijk een bijzonder product. Allereerst is het natuurlijk heerlijk, anders was je waarschijnlijk niet op deze site terecht gekomen, maar je in wijn verdiepen is ook nog eens ontzettend leuk. De veelzijdigheid is enorm. Wijn is nooit hetzelfde. De druif, het jaar, de temperatuur,  de wijnmaker, het moment en ook wat je erbij eet, bepalen de smaak van de wijn. In onze cursussen, tijdens een wijnproeverij of een wijngastcollege kom je er alles over te weten!

C

Wijncursussen
Niveau SDEN 1, 2 en 3

Chris Alblas, tevens lid van de SDEN examencommissie, verzorgt al meer dan 30 jaar wijncursussen. Onder het motto “meer kennis, meer plezier” zorgt hij voor een afwisselende en leerzame avonden. De Stichting Dranken Examens Normering (SDEN) heeft het aanbod in vijf niveaus ingedeeld. SVBE Wijnprofessionals biedt cursussen op SDEN niveau 1 (wijnvignet), 2 (wijnoorkonde) en 3 (wijnbrevet) aan. De wijncursussen; SDEN1 wijnvignet, SDEN2 wijnoorkonde en SDEN3 wijnbrevet, zijn allen gecertificeerd. Handig te weten is dat elke cursus ook incompany mogelijk is. Is het je gelukt om deze drie certificaten te behalen, dan is het mogelijk om door te stromen naar de opleiding Vinoloog en vervolgens Magister Vino. Beide te volgen via de Wijnacademie.

SDEN 1 Wijnvignet cursus SVBE Wijnprofessionals

Wijnvignet

Het SDEN1 examen is een uitstekende start voor ieder die wat meer wil weten over wijn. Ben je een beginnend wijnliefhebber, werk je in de horeca, wijnhandel, groothandel of slijterij? Dan is deze cursus echt iets voor jou!

SDEN2 Wijnoorkonde cursus SVBE Wijnprofessionals

Wijnoorkonde

Het SDEN2 examen is bedoeld voor horecamedewerkers in een uitvoerende functie, die wijn-advies geven op de winkelvloer of in een bar, café en restaurant, kortom de beginnend professional of liefhebber van wijn.

SDEN3 Wijnbrevet cursus SVBE Wijnprofessionals

Wijnbrevet

Het SDEN3 examen is bedoeld voor professionals die in de drankensector werken of liefhebbers van wijn die nog meer kennis willen vergaren. Tijdens deze cursus worden er veel wijnen geanalyseerd en besproken.

SVBE wijnprofessionals, wijnpluscursus

Wijnplus cursus

Zoek je nog meer verdieping in de bijzondere en veelzijdige wereld van de wijn, dan is onze WIJNPLUS CURSUS  iets wat je zeker gaat waarderen.

Wijnproeverijen & wijngastcolleges

SVBE wijnprofessionals, wijnproeverij

Wijnproeverij

Een heerlijke en leerzame bezigheid samen met vrienden, collega’s of met wie je iets te vieren hebt. De wijnproeverij kan bij je thuis, op locatie (bijvoorbeeld in het bedrijfsrestaurant) of in ‘de Wijnkelder’ (cursusruimte) van SVBE Wijnprofessionals plaatsvinden.

SVBE Wijnprofessionals kwartaalproeverij

Kwartaalproeverij/SVBE Lid

SVBE Wijnprofessionals organiseert voor leden en belangstellenden vier keer per jaar een wijnproeverij met minimaal 25 wijnen. Een leerzame en heerlijke tijdsbesteding.
Voor SVBE-leden is deze proeverij gratis. Houdt onze agenda in de gaten voor de data.

svbe wijnprofessionals, wijngastcolleges

wijngastcolleges

Chris geeft voor onderwijsinstellingen, verenigingen en bedrijven, workshops over de wondere wereld van de wijn. Hij is als gastdocent verbonden aan de Wijnacademie en de Cas Spijkers Academie. De wijngastcolleges kunnen overal in Nederland georganiseerd worden.

duurzamewijn.shop, een goed kado

Duurzame wijnshop 

 

Sinds de oprichting van de SVBE wijnprofessionals worden er wijnen ingekocht. In eerste instantie uitsluitend voor cursussen en proeverijen, maar later ook om deze verkopen. Mede omdat wij het belangrijk vinden om ons steentje bij te dragen aan een gezonde consumptiemaatschappij biedt onze  duurzamewijn.shop  inmiddels een bijzonder en aantrekkelijk assortiment duurzame wijnen aan. Persoonlijk uitgezocht door Chris Alblas.

Dag in dag uit wordt er met passie aan het creëren van deze prachtige en heerlijke wijnen gewerkt. Daarbij wordt er rekening met de gezondheid van onze aarde en de mens. Een beter kado kan je jezelf en een ander niet geven, toch!

WIJNPAKKETTEN / RELATIEGESCHENKEN

Voor bedrijven worden niet alleen tijdens de kerstperiode, maar gedurende het gehele jaar wijnpakketten gemaakt voor medewerkers en relaties. Voor wensen op dit terrein wordt graag een afspraak met u gemaakt.

SVBE Wijnprofessionals Vinoloog worden

Tevreden bedrijven van ons incompany concept

o.a. Volksuniversiteit Veenendaal | Volksuniversiteit Zevenaar | Verbunt/Verlinden | Groot Warnsborn | Food & Business  HAN Nijmegen | ROC Nijmegen | Cas Spijkers Academie Nijmegen | Pitch PR Bureau | Loire en Millésime Bio | TOT PR | Elzas voor Nederlands Gilde van Sommeliers | Mundus Vini | Handelsambassade Brazilië | Business France | etc..

 

agenda wijncursussen en proeverijen

 

 

september 2023
februari 2024
maart 2024
Geen evenementen gevonden!

♥ SVBE WIJNprofessionals

 

Ik heb met veel genoegen diverse wijncursussen van Chris gevolgd. Zowel SDEN twee (wijnoorkonde) als drie (vooropleiding vinoloog) heb ik bij Chris gevolgd, met positief resultaat.

Naast de theorie wordt er uitgebreid geproefd, tevens wordt er aandacht besteed aan de geuren. Chris is een zeer deskundige docent met enorm veel ervaring op het gebied van beoordelen van wijnen.

Ik kan iedereen die zijn of haar kennis van wijn wil vergroten van harte aanbevelen om de opleiding bij Chris te volgen.

Robbert Karreman

Wijnliefhebber

SVBE Wijnprofessionals is gelinkt aan/heeft connecties met:

De wijnkelder

Onze wijnkelder biedt ruimte aan 12 personen en is geschikt voor proeverijen en cursussen.

overig

SVBE WIJNPROFESSIONALS
Beatrixstraat 44
6824 LR Arnhem

KvK : 09061729
Privacyverklaring